How to get a blurred background

Still kameraet til prioriteringsmodus for blenderåpning

Det første du trenger å gjøre er å stille kameraet til blenderprioritetsmodus. Dette vil tillate deg å stille blenderåpningen manuelt, men kameraet vil ta seg av resten av innstillingene, som lukkerhastighet og ISO (som sammen med blenderåpning, styrer lysmengden som når kamerasensoren. Når du blir dyktigere, vil du stille inn alle tre manuelt i manuell modus (som egentlig ikke er så skummelt som det høres ut! Men for nå er det bare å vri skiven på toppen av kameraet ditt til AV
(hvis du bruker Canon) eller A (hvis du bruker Nikon.

Still kameraet ditt til et lavt (lite) tall

Neste trinn er å stille inn blenderåpningen. Blenderåpning måles i noe som heter F-stopp, og hvor lite antall du kan bruke vil avhenge av hvilken type kamera du har, og hvilken type objektiv du har.

Hvis du har settlinsen som fulgte med kameraet, kan det hende du bare kan gå ned til F3.6, men andre linser vil stoppe lavere, si F1.8 eller til og med F1.4.

Hvis linsen din bare går ned til F3.6, vil jeg foreslå at du bruker denne innstillingen.

Hvis du har en prime linse som lar deg stoppe F1.8, så foreslår jeg at du velger noen få stopp over, på F2.8. Dette er bare slik at du ikke får noen problemer med fokuset ditt – vi vil fortsatt at faget vårt er skarpt, og bare har bakgrunnen uskarpt.

Å bruke en stor blenderåpning (lite F-tall) er det første trinnet i å få en uskarp bakgrunn. Jo mindre antall du bruker, jo uskarpere blir bakgrunnen, men ærlig talt, F2.8 klarer seg fint hvis du følger resten av trinnene.

Forsikre deg om at emnet ditt er i rimelig avstand fra bakgrunnen

Ikke bekymre deg for mye hvis du ikke kan gå så lavt som du vil med F-nummeret ditt, da det er noen ytterligere ting du kan gjøre som vil forbedre bakgrunnsslørheten!

Den første er å sørge for at emnet ditt er så langt unna bakgrunnen som mulig.

I utgangspunktet, jo lenger vekk motivet er fra bakgrunnen, jo mer uskarphet kan du få. Hvis motivet ditt ligger rett opp mot en vegg, spiller det ingen rolle hva du gjør, du vil ikke få mye uskarphet!

Så, dra dem bort fra bakgrunnen og deretter

Stå lenger bak og zoome inn på motivet, eller bruk et objektiv med lengre lengde

I utgangspunktet vil en lengre linse gi bedre uskarphet i bakgrunnen (det forstørrer i utgangspunktet uskarpheten, slik at den ser enda mer ut av fokus)

Så hvis du har et ZOOM-objektiv, vil jeg at du står lenger bak fra motivet og zoomer inn.

Hvis du ikke har zoom, og du kan velge linser, velger du den med lengste brennvidde. Brennvidde er ganske enkelt tallet før “mm” på linsen din – så en 85mm er en lengre brennvidde enn en 50mm. Hvis du har “nifty fifty” (en 50mm F1.8), er dette en perfekt lengde for å få litt uskarphet.

Fokuser på emnet ditt og ta bildet

Trykk utløseren halvveis for å stille fokus på motivet, vent til bekreftelse på at fokus er satt (vanligvis grønt lys) og trykk på knappen!

Du vil få forskjellige resultater avhengig av alle ovennevnte faktorer, men hvis du husker ovennevnte, bør du håndtere dette enkelt og få gode resultater.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *